- Strona główna
- Produkty
- Owoce Liofilizowane
- Rożek Celofanowy 20g
- Guava liofilizowane aromatyczne kostki owoców 20 g rożek
Guava liofilizowane aromatyczne kostki owoców 20 g rożek
Nasze liofilizaty pakujemy w torebkę typu doypack czarną, zgrzaną na górze. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Nasze opakowanie posiada wysoką barierowość, chroniąc produkty przed niepożądanym działaniem czynników zewnętrznych. Szczelnie zapakowany w opakowanie typu „doypack” co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.
Oferujemy również zapakowanie owoców w rożek celofan.
- Sprzedajemy wyłącznie świeże produkty
- Liofilizaty są najwyższej jakości
- Owoce smakują jak świeżo zebrane, są kruche i chrupkie
- Liofilizaty są bardzo lekkie co sprawia, że ilość 50-100g to duża paczka
9,50 zł
Opis produktu
Opinie
Opis produktu
IDEALNA, NATURALNA, SUPER – ZDROWA PRZEKĄSKA
Słodkie owoce liofilizowane smakiem przypominające gruszkę z pigwą i figą
Owoce cięte na duże kostki
Guawa nie jest popularnym owocem w Polsce. Nie tylko smakuje wyśmienicie, ale jest przede wszystkim prawdziwą bombą witaminową.
Guava charakteryzuje się specyficznym, słodkim smakiem, który trudno jest jednoznacznie zdefiniować. Jest to smak między gruszką, figą a pigwą. Jada się zarówno sam owoc, jak i jego pestki. Najlepiej smakuje sam miąższ z owoców. Można ją jeść na surowo i w ten sposób smakuje najlepiej. Owoc ten może byś stosowany jako dodatek do sałatek, soków, drinków, deserów, a także jako składnik kompotu.
Owoc gujawy jest bogaty w witaminy: C, A, z grupy B (B1, B2), niacynę. Zawiera wiele mikroelementów jak: potas, wapń i żelazo. Ponadto obecny jest w nim kwas foliowy. Duża zawartość błonnika powoduje, że jest świetnym środkiem na odchudzanie – sprawia, że po jego zjedzeniu dłużej utrzymuje się uczucie sytości (składnik pęcznieje w żołądku). Do skutecznego procesu odchudzania przyczynia się także potas (100 gram gujawy ma 688 miligramów tego pierwiastka), który bierze udział w lepszym oraz szybszym spalaniu tłuszczu.
Zdrowotne zalety
Owoce gujawy są jednymi z bardziej docenianych. Przez wzgląd na dobroczynny wpływ jaki mają na organizm oraz odżywcze właściwości – charakteryzują się szerokim zastosowaniem w medycynie naturalnej. Oto kilka zdrowotnych zalet:
- Wpływ na poprawę wzroku
Obecność dużych ilości witaminy A sprawia, że spożywanie tego owocu korzystnie wpływa na utrzymanie oczu w dobrym zdrowiu i usprawnienie widoczności nocą.
- Poprawa odporności
Zawarte w gujawie witamina C oraz żelazo, nie tylko wzmacniają układ odpornościowy, ale również pomagają szybciej pozbyć się infekcji.
- Na przeziębienie
Jedną z zalet owocu jest łagodzenie kaszlu. Ponadto jest on skutecznym środkiem dezynfekującym drogi oddechowe.
- Zdrowy układ pokarmowy
Błonnik, który w owocu występuje w znacznych ilościach – wpływa dobroczynnie na układ trawienny m.in. zapewnia prawidłowy rozwój korzystnej flory bakteryjnej, stymuluje ruchy perystaltyczne jelit.
- Sok z gujawy jest korzystny w leczeniu astmy, nadciśnienia oraz przedłużających się miesiączek.
- Problemy żołądkowo-jelitowe
Liście posiadają zdolności antybakteryjne – zapobiegają nadmiernemu wzrostowi bakterii w jelitach, tym samym powodując, że środowisko to jest bardziej zasadowe. Ponadto zmniejszają nadmierną produkcję śluzu, która może wpływać na podrażnienie układu trawiennego. Wywar z liści jest skuteczny m.in. w walce z biegunką.
- Zmniejszają skutki cukrzycy
Obniżają poziom glukozy w organizmie, nie powodując przy tym jednoczesnego wzrostu poziomu insuliny.
- Na przypadłości jamy ustnej
Żując liście gujawy złagodzimy m.in. stan zapalny dziąseł.
- Funkcjonowanie tarczycy
Wspierają prawidłowe funkcjonowanie tarczycy dzięki wysokiej zawartości miedzi (dzięki miedzi gruczoł utrzymuje stałą produkcję hormonów, które następnie są wchłaniane przez organizm)
Liofilizaty to pewnego rodzaju koncentraty owoców, które zawierają w przybliżeniu do 10 razy więcej witamin i minerałów niż ich świeże odpowiedniki, zachowując przy tym smak bardziej intensywny i wyraźny niż owoce prosto z sadu czy pola.
Dzięki procesowi liofilizacji owoce i warzywa uzyskują dużą trwałość i zachowują na dłużej swoje właściwości.
LIOFILIZACJA, tzw. „suszenie mrozem” to jedna z najnowocześniejszych i najzdrowszych metod utrwalania żywności
- owoce zachowują 95% swoich witamin i składników odżywczych; rozdrobnienie ich do postaci molekuł sprawia, że są doskonale przyswajane przez organizm
- w odróżnieniu od tradycyjnego suszenia, zachowują swój kształt i piękną barwę
- mają wyraźniejszy smak i aromatyczny zapach
- usunięcie do 98% wody powstrzymuje rozwój mikroorganizmów i zapobiega psuciu się owoców
- proces liofilizacji usuwa rakotwórcze azotyny
- w takiej formie mogą być przechowywane przez długi czas, w odróżnieniu od świeżych owoców
- owoce są bardzo lekkie a przy tym skoncentrowane
- liofilizowane owoce nie wymagają zastosowania środków zapobiegających utlenianiu / konserwantów
- po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości
Ananas Liofilizowany zapakowany w ozdobny worek celofanowy:
- gotowy do wręczenia komuś w prezencie
- do zabrania na zdrową przekąskę na wycieczkę dla Ciebie lub najbliższych
- Sprzedajemy wyłącznie świeże produkty
- Liofilizaty są najwyższej jakości
- Owoce smakują jak świeżo zebrane, są kruche i chrupkie
- Liofilizaty są bardzo lekkie co sprawia, że ilość 50-100g to duża paczka
Oferujemy również różne gramatury na innych aukcjach:
- 20g, 50g, 100g Guava liofilizowana zapakowanych w czarny doypack
- 20 g Guava liofilizowana zapakowanej w ozdobny worek celofanowy gotowy do wręczenia komuś w prezencie
- 50 g Proszek Grys 0- 5mm Guava liofilizowana
Posiadamy w ofercie także egzotyczne owoce liofilizowane takie jak :
- mango
- black jamun
- chicoo
- guava 🍊
- ananas 🍍
Polskie owoce liofilizowane :
- truskawka 🍓
- malina 🍉
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.